Scena

Zaklada Nikola Tesla stipendira pet “stemovaca” iz Karlovca

U tijeku je natječaj novoosnovane Zaklade „Nikola Tesla“ za pet stipendija za studente s područja grada Karlovca na studijskim programima u STEM područjima, u visini od 1.000 kuna mjesečno, za ovu akademsku godinu.


Upravitelj Zaklade prim. dr. sc. Ervin Jančić je govoreći o početku rada Zaklade pozvao sve pravne i fizičke osobe u zemlji i inozemstvu, koji mogu pomoći da Zaklada postane značajna podupirateljica razvoja mladih nadarenih učenika i studenata, da donacijama i na druge načine pomognu da Zaklada postane dostojna imena Nikola Tesla.

Prijave traju do 10. listopada, a Zaklada za sada starta sa stipendiranjem pet karlovačkih studenata u STEM studijskim programima s prosjekom ocjena 4,30 i više,  jer je cilj osnivanja Zaklade Nikola Tesla upravo poticanje izvrsnosti u obrazovanju. Međutim, poticat će se i stvaralački i inovativno znanstveno-istraživačku rad.

To znači da nam je namjera poduprijeti i mlade ‘stemovce’ koji imaju genijalne ideje i rezultate, makar
i nemaju izvrsne ocjene iz svih predmeta, jer nam je želja da im pomognemo u razvoju. Netko može imati i  slabije ocjene u jednom segmentu, a da u drugom radi genijalne stvari,  da je nadaren, ima rezultate,  te ga treba poduprijeti u onome u čemu jest genijalan. Netko to može biti u istraživačkom radu, netko u kreiranju prostora, super grada i slično, rekao je Jančić.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: HINA - Hrvatska izvještajna novinska agencija | Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close