Zdravlje

Zaklada Ana Rukavina poziva građane na upis u Registar

U subotu, 6. veljače, od 15 do 17 sati, na Zagrebačkom velesajmu, Paviljon 7 i 7a (Av. Dubrovnik 15) u Zagrebu održat će se akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Ovu akciju upisa u Registar Zaklada organizira u sklopu 1. Festivala maslina u Zagrebu u organizaciji udruge Zagrebački maslinarski institut i Udruge branitelja Domovinskog rata Zagrebačkog velesajma. Akcija će se održati na inicijativu gospođe Biserke Palfi i gospodina Krunoslava Kovačevića.


Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Poruka svake akcije upisa u Registar je lijek je u nama. Njime Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i hrvatskog Registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 50.558 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je 58 oboljelih u Hrvatskoj i inozemstvu.


Tekst: dalje.com
Foto: zaklada-ana-rukavina.hr

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close