Scena

Zahvaljujući ovom čovjeku, selo Bužim će uskoro dobiti izložbeni prostor!

Zahvaljujući neumornom promicatelju Bužima, ovo selo uskoro će dobiti izložbeni prostor. Radi se o Milanu Ćaćiću, Bužimcu koji se prije nekoliko godina vratio u ovo selo i od tada nizom aktivnosti pokušava ga spasiti od izumiranja i iskoristiti sve resurse koje Bužim ima, piše lika-express.hr


Selo je to netaknute, predivne prirode, ali i brojnih povijesnih aduta. Nešto od toga, primjerice japodsku sjekiru, glagoljaški natpis u kamenu i ostatke keramike pronađene u prvom istraživanju pećine Kalvarija, kao replike arheoloških nalaza, Ćaćić planira postaviti u tom izložbenom prostoru. Osim toga tamo bi se našle i slike koje će nastati na likovnoj koloniji koja će se održati tijekom travnja ili svibnja, te fotografije poznatih Bužimaca.

Za sve ove aktivnosti“, govori nam Ćaćić “imam podršku od ravnatelja Arheološkog Muzeja u Zagrebu Sanjina Mihelića, stručnjaka s polja arheologije Tatjane Kolak i Krešimira Raguža, te od sveučilišnog profesora Borisa Olujića“.

Inače ideja o otvaranju izložbenog prostora u Bužimu u Ćaćićevoj glavi pojavila se još prije, i prva lokacija trebala je biti škola. No pošto je škola, izuzev jedne prostorije, u jako derutnom stanju i obnova bi tražila velika sredstva Ćaćić će izložbeni prostor otvoriti u svojoj staroj štali koju obnavlja.

Više na lika-express.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close