Vijesti

Zahvaljujući naporima vatrogasaca požar na Zrću stavljen pod kontrolu

“Ostalo nam je još lokalno izdvajanje. Kanaderi su otišli, a lokalne snage su tu i još malo ćemo požar proglasiti lokaliziranim“, rekao je za 24sata  Hrvoje Ostović, zapovjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije.


Na Pagu je trenutno 65 vatrogasaca s 23 vozila. Stravičan požar koji je uspio pogoditi Zrće sada je smiren.

Kanaderi su ga gasili dva sata i puno su nam pomogli, ali sve ostalo je na zemnim snagama”, kaže Ostović.

Dodaje i kako je jedna traka već otvorena za promet. Ističe da su sve službe pokazale organiziranost kada su evakuirali 10.000 ljudi, a na Zrće su prvo stigle kolege iz Zadra koji im je geografski bliže od središta županije.

Najbliža vatra bila je 300 metara od ugostiteljskog objekta, ali gorjelo je samo nisko raslinje”,  prepričao je Ostović.

Ustvrdio je da je situacija mogla biti puno gora.

Mogla je nastati katastrofa. Nasreću, lokalni vatrogasci došli su jako brzo, a u prilog je išla i činjenica da su vrlo brzo dobili i dojavu. Bila je ovo izuzetno zahtjevna situacija i da službe nisu reagirale kako su reagirale, bilo bi puno gore. Malo je nedostajalo da nastane prava katastrofa”, zaključio je za 24sata zapovjednik ličkih vatrogasaca.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close