VijestiGrad ZagrebScenaKultura

Zagrepčani zasvirali udaraljke u Gospiću

Održan je 3.koncert ovogodišnjih gospićkih glazbenih večeri. Nažalost malobrojnoj gospićkoj publici udaraljkaši Nicolas Sinković i Goran Gorše priuštili su odlično  „udaraljkaško putovanje“ svijetom.


Sjajni mladi zagrebački glazbenici, udaraljkaši  Nicolas Sinković i Goran Gorše izveli su odličan jednosatni  koncert u Pučkom otvorenom učilištu „dr.Ante Starčević“ u Gospiću. Djela  eminentnih svjetskih skladatelja za udaraljke  Sinković i Gorše svojom izvedbom uspjeli su približiti i  gospićkoj publici. Čini se da je i njihova prezentacija odlično preslikala riječi skladatelja Johna H.Becka, čije skladbe i oni izvode, a koji je rekao da biti izvrstan udaraljkaš podrazumijeva široko znanje i poznavanje brojnog i raznovrsnog instrumentarija udaraljki svih kultura svijeta. Da biti izvrstan udaraljkaš podrazumijeva i poznavanje popularne glazbe, ali i delikatnosti i profinjenosti zvuka potrebnog u simfonijskom orkestru, kako smatra Beck, Sinković i Gorše uistinu uspjeli su pokazati ovim gospićkim koncertom.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close