VijestiGrad ZagrebScena

U Zagrebu se održava prva Fantasy konvencija

Za sve ljubitelje žanra fantastike u Zagrebu se sljedeći vikend 11. i 12. lipnja održava još jedno zanimljivo događanje. Tek što je prije nekoliko tjedana završio SFeraKon, najveći domaći skup znanstvene fanastike i fantasyja, sada se održava prva Fantasy konvencija.


Preko 20 udruga okupilo se na zajedničkoj misiji da široj javnosti predstave svijet poznatog pisca J. R. R. Tolkiena i njegovog planetarno poznatog remek djela Gospodar prstenova. Konvencija se održava u klubu Buena Vista u Savskoj 20.

– Konvencija se održava u sedam dvorana svaka sa svojom tematikom. U Castle Keepu moći ćete zavitlati mačevima i odapeti strelice sa vrlim Zelin-gradskim vitezovima, u Lands of Middle – Earth Almarenska družina će Vam dočarati Tolkeinov svijet, a LARP Cave će ponuditi najbolje od Terrible Creationsa. Prolaz odnosno Dwarven Hall je srce same konvencije. Ondje će se nalaziti izlagači sa svih područja Hrvatske, ali i šire. A da se fantasy voli i sa one strane svemira pokazati će udruga Star Wars Hrvatska.

Tinkers Lair nudi tematska predavanja naših počasnih gostiju Aleksandra Žiljka, Milene Benini i Marka Fančovića, te će testirati Vaše znanje raznim kvizovima popraćeni nagradama. U Dungeon Landu možete se okušati u turnirima boardgames-a udruge Igranje, a u World od Gaming u videoigrama udruga Blizzard i Machina. Za naše male hobbite i sve koji se tako osjećaju priredili smo program za djecu i radionice u Hobbit Hole-u. Tavern Historia će ponuditi autentičnu srednjovjekovnu hranu, a kako bi se zabava nastavila dugo u noć pobrinuti će se celtic punk/rock band Jolly Rogersi – najavljuju nam organizatori bogati program konvencije.
No, i to nije sve. Naime, jedan od najzanimljivih dijelova konvencije bit će Cosplay natjecanje – za najbolji kostim. Profesionalni žiri nagraditi će pobjednika sa čak 3000 kn, a dodijelit će se i utješne nagrade.

Pročitajte cijeli članak na vecernji.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: relaxino

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close