VijestiGrad Zagreb

U Zagrebu obilježen Međunarodni dan materinskog jezika

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić u subotu je u Češkom narodnom domu prisustvovala obilježavanju Međunarodnog dana materinskog jezika – Pričaj mi na svom jeziku.


Obilježavanje Međunarodnog dana organiziralo je Vijeće predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, a sudjelovali su učenici češkog, mađarskog, makedonskog, poljskog, rumunjskog i ruskog jezika s učiteljima iz grada Zgareba i Međimurja.

“Zahvaljujem Koordinaciji, vijećima i predstavnicima nacionalnih manjina, a posebno svima vama koji u izravnom radu s djecom svojim temeljitim, predanim, stručnim i znanstvenim radom dajete doprinos tome da se prvenstveno jezik, a onda i kultura proučavaju, ukorjenjuju, razvijaju i populariziraju”, rekla je zamjenica Majić. “Ostanite ustrajni u tome, a Grad Zagreb, kao i dosada, bit će vaš partner u realizaciji  programa i projekata na integraciji, očuvanju tradicije i promicanju kulture i jezika vaših nacionalnih zajednica.” 

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: zagreb.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close