Grad ZagrebScena

Zagrebačku publiku očekuju dva sjajna koncerta Matije Dedića!

Ljetna Scena Amadeo svoju će bogatu kulturnu ponudu za ovu godinu zaokružiti s čak dva koncerta Matije Dedića! Ovaj vrsni pijanist i jazz glazbenik zaštitno je lice Scene Amadeo na kojoj je od samih početaka uz Gabi Novak i Arsena Dedića. Na zagrebačkom Gornjem gradu, Matija će održati koncerte pod nazivom “Matija i prijatelji”, a kako sam naslov nagovješćuje, uz njega će nastupiti njegovi prijatelji i kolege s kojima surađuje dugi niz godina.


Na prvom koncertu, u srijedu, 30. kolovoza, Matija će nastupiti uz sjajnu Lidiju Bajuk čija će vokalna interpretacija uz gitaru sigurno dati poseban čar ljetnoj večeri, a publici će se predstaviti i Sara Renar kojoj će ovo biti prvi nastup na Sceni Amadeo. Posebna gošća večeri je Merima Ključo, svjetski poznata harmonikašica koju je zagrebačka publika imala prilike vidjeti na koncertu s Miroslavom Tadićem. Nastup Matije Dedića i Merime Ključo promocija je i Matijinog aktualnog albuma “Male ljubavi… (susreti)”, s kojeg će izvesti nekoliko skladbi.

Iduće večeri, u četvrtak, 31. kolovoza Matija će ugostiti skladatelja i pijanistu Mateja Meštrovića, poznatog splitskog glazbenika Tedija Spalata te Kristijana Beluhana, jednog od najboljih domaćih muških vokala. Spoj dalmatinskog šarma, šansone, jazza te world musica uz dvojicu virtuoza na klaviru svakako će biti završetak sezone kakvu 18. godina ljetne Scene Amadeo zaslužuje.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close