Grad ZagrebLifestyle

Zagrebački studenti bi zbog štrajka radnika mogli ostati bez toplih obroka!

Zaposleni u Studentskom centru najavili su da prestaju raditi do ispunjenja njihovih zahtjeva. Studente time ostavljaju bez toplih obrok


Zagrebački studenti mogli bi od srijede ostati bez obroka u menzama. Studentima s invalidnošću bit će dostupna samo menza u studentskom domu Cvjetno, a ne zna se hoće li raditi Studentski servis. Iz sindikata poručuju kako im se prava konstantno smanjuju te da je ovo jedini način da ih zaštite. Pozvali su sve zaposlenike na štrajk, a smatraju da o odazivu ovisi uspjeh akcije.

“Sanacija traje već neko vrijeme, ali je očito da se ušteda ne može napraviti u nabavi. Voda, struja, namirnice, sve to košta i ne može se platiti manje, ali zato radnici mogu” – rekao je Tomislav Kiš iz Novog sindikata, koji daje stručnu podršku radnicima.

Četiri radnička sindikata prošle godine u lipnju započela su pregovore s prošlim sanacijskim upraviteljem. Kao razlog odugovlačenja pregovora uprava je navodila promjenu vlasti.

Više na 24sata.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: scst.unist.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close