Scena

Zagrebački kulturnjaci traže samostalni ured za kulturu

Preko sto uglednika iz javnog i kulturnog života Zagreba dosad je potpisalo peticiju kojom traže da gradska uprava i Skupština Grada Zagreba što hitnije donesu odluku o odvajanju Ureda za kulturu od resora obrazovanja i sporta.


Kao poveznice između tijela političkoga odlučivanja i kulturnoga sektora, uredi za kulturu funkcioniraju samostalno u gotovo svim gradovima Europske unije, a prava je rijetkost njihovo postojanje u zajednici s drugim resorima. Zagreb kao metropola hrvatske kulture, njegovi umjetnici i ostali kulturni djelatnici, zaslužuju zaseban ured za upravljanje svojim resorom, piše u pozivnom tekstu peticije te nastavlja da su dolje potpisani uvjereni kako je Ured za kulturu Grada Zagreba ključni preduvjet za definiranje strategije kulturnoga razvoja grada, nužnu reformu, reorganizaciju i koordinaciju kulturnog sektora, te posljedično bogatiju, stručniju i u svakom pogledu (još) izvrsniju kulturnu produkciju u glavnome gradu Republike Hrvatske.

Među potpisnicima su dosad dizajner Boris Ljubičić, arhitekt Krešimir Rogina, multimedijski umjetnik Dalibor Martinis, glazbenik Alan Bjelinski, bivša državna tajnica Nina Obuljen, brojni kazalištarci i književnici.


 

Tekst: Tportal

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close