Scena

Zagrebački kulturnjaci traže samostalni ured za kulturu

Preko sto uglednika iz javnog i kulturnog života Zagreba dosad je potpisalo peticiju kojom traže da gradska uprava i Skupština Grada Zagreba što hitnije donesu odluku o odvajanju Ureda za kulturu od resora obrazovanja i sporta.


Kao poveznice između tijela političkoga odlučivanja i kulturnoga sektora, uredi za kulturu funkcioniraju samostalno u gotovo svim gradovima Europske unije, a prava je rijetkost njihovo postojanje u zajednici s drugim resorima. Zagreb kao metropola hrvatske kulture, njegovi umjetnici i ostali kulturni djelatnici, zaslužuju zaseban ured za upravljanje svojim resorom, piše u pozivnom tekstu peticije te nastavlja da su dolje potpisani uvjereni kako je Ured za kulturu Grada Zagreba ključni preduvjet za definiranje strategije kulturnoga razvoja grada, nužnu reformu, reorganizaciju i koordinaciju kulturnog sektora, te posljedično bogatiju, stručniju i u svakom pogledu (još) izvrsniju kulturnu produkciju u glavnome gradu Republike Hrvatske.

Među potpisnicima su dosad dizajner Boris Ljubičić, arhitekt Krešimir Rogina, multimedijski umjetnik Dalibor Martinis, glazbenik Alan Bjelinski, bivša državna tajnica Nina Obuljen, brojni kazalištarci i književnici.


 

Tekst: Tportal

 


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close