Grad ZagrebTurizam

Zagrebački Cmrok: izletište u centru Zagreba

Zagrepčani su jedva dočekali prvi snijeg i koriste svaku priliku za sanjkanje, a osimCmroka sugrađani najčešće sanjkaju na Jarunu i Sljemenu


Snijeg pada, djeca se sanjkaju, rade snjegovića, trčkaraju i grudaju se, odrasli piju kuhano vino i vraćaju se u dane djetinjstva. Upravo se ta idilična slika odigrava na velikoj livadi savršenoj za sanjkanje, na zagrebačkom Cmroku.

– Predivno je, uživamo i dolazimo s djecom svaki put kad imamo priliku – rekla je Zagrepčanka.

Bilo je i onih koji su se na Cmroku zatekli prvi put te prvi put sjeli na sanjke.

– Mi smo s Ugljana, tamo je uvijek toplo, samo jednom nam je padao snijeg. Ovdje se učimo spuštati i kočiti na sanjkama, a sutra nas čeka veliko finale na Sljemenu – rekao je simpatični dječak s otoka Ugljana.

U 19. stoljeću Cmrok je postao popularno zagrebačko izletište i šetalište, a tu su se održavali i prvi skijaški tečajevi. 2006.godine Cmrok je proglašen  prvim službenim zagrebačkim sanjkalištem.

Oni koji su jedva dočekali prvi snijeg koriste svaku priliku za sanjkanje, a osim Cmroka sugrađani najčešće posjećuju Jarun i Sljeme.

Do Cmroka se može doći autom ili javnim prijevozom, a s obzirom da se nalazi u blizini samog centra grada ovo zagrebačko sanjkalište prava je prilika svima da uživaju u zimskim radostima.


 

Tekst: zagrebancija
Foto: fotogard.com

 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close