Grad ZagrebScena

Zagrebački alter/indie rockeri Gretta novo su domaće ime INmusic Festivala #11!

Njihove zarazne pop melodije ostaju u uhu dugo nakon slušanja, a energični riffovi gitara već su prepoznatljivi zvuk benda. Kretanje na glazbeno putovanje s Grettom i njihovom glazbom poseban je doživljaj, a odmah je i jasno zašto baza obožavatelja tako brzo raste. Energija i kreativnost pršti iz svega što dotaknu, od pjesama, preko videospotova do nastupa u što će s publika imati prilike uvjeriti i ovog ljeta na Jarunu


Dugoočekivani četvrti album “Boje i mirisi” (2015.) ponovno je pokazao da četvorka iz Grette zna što radi! Bend je ojačao svoj zvuk tijekom godina pa “Boje i mirisi”, uz melodični i pjevni pop-rock sadrže i žestoke riffove gitara. Gretta svakim novim albumom podiže ljestvicu vlastite kvalitete, a kao vrhunac uspjeha novog albuma – bend je dobio Porin za najbolju vokalnu suradnju s Martinom Geber – Geby za pjesmu “Malena”. Osim “Malene” najavni singlovi s novog albuma, koji se ne skidaju s radio stanica, pjesme su “Sreća”, “Sjaj” i “Daleko” te aktualni hit “Nepobjedivi”.

Gretta već više od deset godina nepobjedivo drži svoje mjesto pod suncem domaće glazbene scene. Osnovani su u proljeće 2004. godine, a njihova kvaliteta prepoznata je ubrzo nakon toga, već nakon prvih nastupa. Nakon uspjeha na raznim demo festivalima, 2007. potpisuju svoj prvi diskografski ugovor za Dancing Bear, a 2008. izdaju i prvi album “Fanatik”. Albumom odmah skreću pozornost na sebe i svoju glazbu pa promovirajući “Fanatik” 2008. i 2009. provode uglavnom na gažama, na veliko zadovoljstvo svojih fanova.

Nakon niza vlastitih gaža i koncerata velikih stranih bendova, inspirirani doživljenim kreću vrijedno raditi na drugom albumu “Vidim što vidim” (2010.). Novi zvuk puno je zreliji i moćniji te diže bend na novu razinu. Album dobiva izuzetno dobre kritike, a nominiran je i za Porina u kategoriji Najbolji album alternativne glazbe. Iste godine Gretta nastupa s nizom renomiranih domaćih i stranih bendova, od kojih ističu nastup u Tvornici gdje su nastupali kao predgrupa Britancima White Lies.

Više na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Gretta facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close