Scena

ZAGREB: Winter Music Conference uz Jay Lumena i Marka Nastića

WMC Zagreb je na svom premijernom događaju u prosincu ugostio Umeka i Leu Dobričić, a evo što se sprema u idućoj odiseji.


Jay je u elektroničkoj glazbi još od 80-tih, kad je s electro/wavea prešao na acid i techno, a klupsku je karijeru startao 2006., u progressive vodama. Pri skladanju je svakako pomoglo što je klasično obrazovan, a uzore u produkciji je i dalje nalazio među starim majstorima žanra. Četiri godine kasnije, mijenja stil u tech-house i funky techno, a popularnost mu ne jenjava, naprotiv – očito mu je dobro došao svježi zvuk, koji mu je pritom priskrbio iznimno veliku fan-bazu. I dalje ostaje jedan od najtraženijih europskih DJ-a.

Nastićevo ime odzvanja umom svakog iskusnog clubbera. Marko, čini se, ima jednu od onih godina kada ti sve u kreativnom zanosu ide od ruke. Na lageru već čeka desetak novih izdanja, zanimljive suradnje i pokretanje etikete ekskluzivno rezervirane samo za najbolje vinilke naziva Sake & Vinyl Only.

Marko može s ponosom baciti oko preko ramena i u mjesece koje ostavio za sobom. Na Innocent Music Limited vinyl only etiketi izdao je release koji prikazuje kako su njegove producentske vještine evoluirale od početaka do kompleksnijeg i profinjenijeg zvuka danas, Love Dancing EP našao se u top desetki singlova mjeseca njemačkog Faze Maga i Anja Schneider ga je uključila u svoj BBC One mix, a remix na Decoded Mini je postao jedno od njihovih najcijenjenijih izdanja.

Domaćin je u subotu, 20.02. zagrebački Hypo Centar, a glavni gosti Jay Lumen i Marko Nastić. Za pultom su još Borg iz BiH, te naš Pillsman.

Službeni after je u Taboo clubu a warm up u Swankey Monkey Gardenu. Ulaznice od 40 kn pa naviše kupite ovdje ili na prodajnim mjestima :TABOO CLUB, Kavanica, Swanky Monkey Garden. Cijena ulaznica raste nakon 01. veljače pa požurite do najbližih prodajnih mjesta. Više info na WMC Croatia.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close