ObrazovanjeGrad Zagreb

Zagreb: Sve srednje škole prelaze na online nastavu!

STIGLI REZULTATI TESTIRANJA

Na press konferenciji zagrebačkog stožera Civilne zaštite, izneseni su podaci masovnog testiranja učenika osnovnih i srednjih škola u Zagrebu.


Podsjetimo, Grad Zagreb testirao je učenike kako bi se otkrilo kolika je prevalencija koronavirusa u školama. Prema preliminarnim podacima, od nešto više od 2000 testiranih učenika, pozitivno je bilo svega 1 posto u osnovnim školama, a u srednjima 2,23 posto.

To potvrđuje da učenici nisu masovni prenosioci koronavirusa, rekao je pročelnik gradskog Ureda za obrazovanje, Ivica Lovrić. Kod zaposlenika škola je asimptomatska zaraza bila nešto veća, od njih 365 pozitivno je bilo 3,29 posto.

Bez obzira na ove rezultate koji ne pokazuju da se virus masovnije širi među učenicima, iz grada su najavili da će sve srednje škole prijeći na online održavanje nastave, tzv. model C i to od 14. prosinca pa do kraja polugodišta.

Inače, u Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježeno 235 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Obavljeno je 676 testiranja, a mjeru samoizolacije dobilo je 1417 osoba.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close