DogađanjaVijesti

ZAGREB: Prvi Međunarodni filmski festival za djecu – KinoKino

Svoj međunarodni filmski festival KinoKino sada će imati i djeca, a on će se prvi put od 16. do 20. ožujka održati u kinu Europa, gdje djecu do petnaest godina očekuje bogat filmski program.


Od 16. do 20. ožujka u kinu Europa održat će se prvi Međunarodni filmski festival za djecu – KinoKino. Tijekom pet dana te festivalske manifestacije, namijenjene djeci do petnaest godina, prikazat će se tridesetak igranih filmova. Festival će se sastojati od natjecateljskog programa recentnih igranih dugometražnih i kratkometražnih filmova te dva popratna filmska programa “Klasici s redateljima” i “Moj prvi odlazak u kino”. Nakon filmskih projekcija djeca će imati priliku i za razgovor sa stručnjacima filmske industrije, a za njih će se organizirati i niz tematskih radionica.

U natjecateljskom dijelu programa o izboru najboljih filmova u dvije kategorije odlučit će profesionalni i dječji žiri, a među članovima profesionalnog žirija bit će hrvatski redatelj za djecu Daniel Kušan te Jaroslava Hynštová, programska koordinatorica jednog od najznačajnijih filmskih festivala za djecu Zlin Film Festivala.

U popratnom programu „Klasici s redateljima” djeca će imati priliku pogledati najdraže filmove iz djetinjstva redatelja Vinka Brešana, Danila Šerbedžije i Antonija Nuića, koje su oni upravo za njih odabrali, dok je program „Moj prvi odlazak u kino” namijenjen djeci predškolske dobi.

Organizator prvog KinoKino festivala, osmišljenog s ciljem susreta djece s filmom te njegovanja posebnog doživljaja odlaska u kino među novom generacijom buduće filmske publike, je Umjetnička organizacija Zagreb Film Festivala.


 

Tekst: TZGZ
Foto: kinoeuropa.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close