Scena

Zagreb: kao turistička destinacija

Zagreb se sve češće spominje kao popularna turistička destinacija u uglednim svjetskim medijima, a ovog puta o njemu se raspisao The New York Times. U članku pod naslovom ”36 sati u Zagrebu” autor je istaknuo nekoliko zanimljivih lokacija koje preporučuje za obilazak tijekom kraćeg posjeta.


Zagreb je godinama bio usputni grad na putu prema hrvatskoj obali. No, više to nije. Turizam je skočio za više od 20 posto od 2011. do 2013., kada je Hrvatska pristupila Europskoj uniji – piše NY Times.

Ističu Kaptol s katedralom, slastičarnicu Amelie s ”fantastičnim kolačima i tortama”, vinoteku Bornstein, Gornji grad, crkvu svetog Marka, Muzej prekinutih veza, kulu Lotrščak, Dolac, Botanički vrt, Trg bana Jelačića, Hrvatsko narodno kazalište, Tkalčićevu ulicu…

Uz rast turizma povećao se i broj novih zgrada, kao i tridesetak hostela, što je važna dopuna prošlom neadekvatnom turističkom smještaju grada. No, neka se ne preplaše oni koji se zaljube u Zagreb, u kojemu živi 790.000 građana. Iako je turistička ponuda proširena brojnim barovima, bistroima i ateljeima, ova slavenska metropola uz rijeku Savu i dalje je zadržala svoj šarm – piše u NY Timesu.


 

Tekst: vecernji.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close