ZnanostGrad Zagreb

Zagreb jutros pogodio jedan od najjačih naknadnih potresa

ČETVRTI PO JAČINI

Umjeren potres magnitude 3.2 prema Richteru koji je u četvrtak ujutro pogodio Zagreb, bio je jedan od najjačih naknadnih potresa u proteklih mjesec dana.


Nakon dva vrlo jaka potresa koja su 22. ožujka zatresla i znatno oštetila Zagreb, prvog magnitude 5.5 prema Richteru i drugog 4.8 prema Richteru, grad se naknadno tresao još oko 1000 puta, što je i očekivano. Pritom nisu zabilježene štete, osim neznatnih poput padanja žbuke.

Većina su bili slabi, magnitude manje od 1.3 prema Richteru.

Prema podacima Seizmološke službe, današnji potres bio je četvrti po jačini od naknadnih potresa koji su pogodili Zagreb, jednak onome od 24. ožujka u 20 sati i 53 minute.

Prethodni umjereni potresi dogodili su se 23. ožujka u 3 sata, magnitude 3.1 prema Richteru i u 11 sati i 12 minuta, jačine 3.3, ali i 22. ožujka u 7 sati i 41 minutu, magnitude 3.4. Ostali potresi bili su magnitude 3.0 ili manje.

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar rekao je u srijedu da je šteta od snažnog potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu oko 42 milijarde kuna.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: EMSC screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close