Grad ZagrebTech

Zagreb je dobio 69 novih nadzornih kamera

ZAGREB je dobio novih 69 nadzornih kamera koje su postavljene na 23 lokacije, za što je Grad izdvojio 4,5 milijuna kuna te ih sada ukupno ima 354 na 118 lokacija, pohvalili su se u zagrebačkoj Gradskoj upravi.


Riječ je o ulicama Prilaz Gjure Deželića, Hebrangova – Boškovićeva – Držislavova, Trg Stjepana Radića, Savska – Vukovarska, Držićeva – Trg L. Botića, Kvatrić – Maksimirska – Bukovačka, Jurišićeva – Palmotićeva – Europski trg, Trg kralja Tomislava – Pavla Hatza te Trg bana Jelačića.

Gradonačelnik Milan Bandić podsjetio je na konferenciji za novinare kako su s projektom postavljanja nadzornih kamera u gradu krenuli 2009. godine, s jedinom intencijom povećanja sigurnosti građana te uspostave reda u prostoru, a ne “nabijanja gradske blagajne i ugrožavanja privatnosti ljudi”.

Naglasio je kako su svi investirani novci u postavljanje kamera trostruko vraćeni, “jer jedan ljudski nokat više vrijedi od 354 kamere instalirane na 118 lokacija u gradu Zagrebu”. Ustvrdio je kako se na lokacijama gdje su kamere postavljene u zadnjih šest, sedam godina osjetno smanjilo uzastopno ponavljanje različitih oblika kriminala.

Ponovio je kako cilj tih kamera nikada nije bio kazna i ubiranje prihoda od kazni sugrađana, istaknuvši kako bi bio sretan da se nikada ne napiše ni jedna kazna osim upozorenja. “Ove kamere su u funkciji preventive da se ne događaju nepodopštine raznih vrsta”, poručio je Bandić te pojasnio kako pritom misli na čuvanje privatnosti, poboljšanje sigurnosti, sprječavanje kaznenih djela, kriminala svih vrsta te dizanju na veću razinu reda u prometu i parkiranju.

Pročitajte više na index.hr.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close