VijestiSport

Zagreb je domaćin Europskog juniorskog i kadetskog prvenstva u stolnom tenisu

Zagreb će od 8. do 17. srpnja biti domaćin Europskog juniorskog i kadetskog prvenstva u stolnom tenisu, na kojem će se u Domu sportova za medalje boriti najbolji europski stolnotenisači.


U Domu sportova od 8. do 17. srpnja održat će se Europsko juniorsko i kadetsko prvenstvo u stolnom tenisu. Time će nakon pune 41 godine Zagreb ponovo biti domaćin toga prvenstva, na kojem će se za medalje boriti najbolji europski stolnotenisači.

Organizator natjecanja je Hrvatski stolnoteniski savez, a održat će se uz financijsku podršku Grada Zagreba.

U Zagrebu se stolni tenis počeo igrati nakon I. svjetskog rata, a 1939. godine osniva se Hrvatski table-tennis savez. Taj savez je 1950. godine prerastao u Stolnoteniski savez Hrvatske, koji je tada okupljao 77 stolnoteniskih sekcija sa 1327 igrača. Prvi predsjednik toga saveza bio je veliki stolnotenisač dr. Žarko Dolinar, koji je zajedno s Vilimom Harangozom 1954. godine postao svjetski prvak u igri muških parova i time još više potaknuo razvoj stolnog tenisa u Hrvatskoj.

Inače, Hrvatska je u tom sportu dala igrače svjetske klase, poput Dragutina Šurbeka i Antuna Tove Stipančića, nositelje brojnih odličja sa svjetskih i europskih prvenstava između šezdesetih i osamdesetih godina. Veliki hrvatski stolnotenisač je i Zoran Primorac, koji je sudjelovao na sedam Olimpijskih igara, dok u ženskom stolnom tenisu primat drži Tamara Boroš. Ona je jedna od rijetkih europskih igračica koja se uspjela suprotstaviti Kineskinjama kao neprikosnovenim stolnotenisačicama u svijetu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: TZGZ

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close