VijestiDomLifestyle

ZAGREB DOBIO TRG ANE RUKAVINE Prigodno uz 10. obljetnicu rada Zaklade

Nekadašnji Trg Trnsko u utorak, 20. prosinca, na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, preimenovan je u Trg Ane Rukavine. Time je Gradska skupština usvojila prijedlog koji je Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova donio u studenom ove godine.

Preimenovanje Trga u zagrebačkom naselju Trnsko po Ani Rukavina, koja je prije točno deset godina ujedinila sve građane u Hrvatskoj svojim pismom Želim život i potaknula ih na humanost i solidarnost, inicirali su volonteri Zaklade Ana Rukavina. Među njima su Manuela Ivić iz Studentskog odbora Stjepan Radić, mjesna organizacija Novi Zagreb-zapad, stranka Bandić Milan 365-Stranka rada i solidarnosti te Zaklada Ana Rukavina.

 „Ove godine obilježavamo desetu godinu Anina preranog odlaska i deset godina rada Zaklade koja ponosno nosi njezino ime. Zato smo beskrajno zahvalni i sretni što je Ana dobila svoj trg kojeg vidimo kao mjesto susreta, dječje igre i druženja mladih ljudi kako bi se na njemu osjetio duh humanosti i zajedništva. Ana je odrasla u Trnskom, pohađala ondje osnovnu školu i provela većinu svojeg života, a ovaj Trg je spomenik Aninoj ljubavi prema životu, ljudima i velikom naslijeđu koje nam je ostavila“, izjavila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina i Anina majka.

Podsjetimo, prvi prijedlog da se po Ani imenuje zagrebačka gradska površina dala je još 2012. Godine gospođa Nura Ismailovski, članica Vijeća romske nacionalne manjine Grada Zagreba. Uz Zagreb, i u Šibeniku postoji Perivoj Ane Rukavine koji se nalazi na sjevernoj strani srednjovjekovne tvrđave svetog Mihovila, a uređen je 2009. godine na njezin rođendan.

Zaklada Ana Rukavina je tijekom deset godina svog rada sustavno radila na proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Danas je u Hrvatski registar upisano gotovo 53 tisuće potencijalnih darivatelja, a zahvaljujući darivateljima iz Hrvatskog registra, 64 osobe dobile su novu priliku za život. Radom Zaklade Ana Rukavina Anina želja Želim život svakim danom biva stvarnost, a svi koji žele pomoći daljnji rad Zaklade do kraja prosinca mogu nazvati humanitarni broj 060 9000 (cijena poziva 5 kn + PDV).


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Izvor: PR | Foto: LIKACLUB

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close