Grad ZagrebScenaKultura

Na Zagreb Book Festival dolazi Sebastian Barry

Zemlja partner drugog Zagreb Book Festivala, koji organizira Naklada Ljevak, bit će Irska, a jedan od glavnih gostiju bit će Sebastian Barry, autor hvaljenog romana “Tajno pismo”, objavio je organizator u prvoj najavi festivala. Drugi Zagreb Book Festival održat će se od 16. do 22. svibnja u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt.


Lanjski, ujedno i prvi Zagreb Book Festival, kao zemlju partnera predstavio je Švedsku, a na festivalu je gostovalo više od 60 stranih i domaćih autora. Ove godine u fokusu je Irska, po mnogočemu obećana zemlja, globalno poznata po svojoj snažnoj književnoj tradiciji, čije će ponajbolje suvremene autore organizatori predstaviti domaćoj publici.

Uz zasad potvrđenog Sebastiana Barryja, na festival dolazi i Eoin Colfer, irski autor dječjih knjiga poznat po kultnom serijalu “Artemis Fowl”. Kao i prošle godine, na festivalu će biti predstavljeni i domaći autori i njihove nove knjige, primjerice Daša Drndić, Olja Savičević i Ivica Đikić.

Organizatori najavljuju kako će jedan dio programa i ove godine nositi naslov “Tribute to Sweden”, a u sklopu njega će biti predstavljeni autori iz Švedske. U suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem, Glazbenom akademijom i kinom Tuškanac bit će organiziran glazbeni i filmski program.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: najboljeknjige.com | Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close