Zadarska županijaLifestyle

Zadranin tražio odgodu odlaska u zatvor kako bi mogao – pobrati masline!

OSNOVANA MOLBA

Još 17. studenog Zadranin A.P. trebao se javiti na izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od godine dana. On je osuđen zbog počinjenog kaznenog djela prijetnje i lažnog uzbunjivanja.


No, taj 38-godišnjak u zatvor će tek 17. prosinca i to nakon što je Županijski sud u Zadru uvažio njegovu molbu za odgodom izvršenja kazne. Naime, Zadranin je tražio prolongiranje odlaska u zatvor kako bi pobrao masline.

U svojoj molbi napisao je da je njegova majka vlasnica obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva u sklopu kojeg imaju maslinik u Gorici te da su usred sezone branja maslina,  piše Zadarski.

Molba prihvaćena kao osnovana

Isto tako je u molbi naveo da je u tijeku i preuređenje odnosno renovacija obiteljske kuće na kojoj radove obavljaju on i njegov otac te da svi navedeni radovi trebali bi se dovršiti najkasnije do sredine prosinca 2020.

Sutkinja Dijana Grancarić ovu je molbu prihvatila kao osnovanu.

Zakon o izvršenju kazne zatvora kao jedan od razloga za odgodu predviđa i obvezu osuđenika u dovršavanju započetog posla zbog čijeg bi neobavljanja nastala znatna materijalna šteta. Sutkinja izvršenja je stava da u konkretnom slučaju egzistira zakonski osnov te je osuđeniku odgodila njegovo upućivanje na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od jednog mjeseca, u kojem vremenu Sud očekuje će osuđenik završiti svoje započete obiteljske poslove, te dana 17. prosinca 2020. nastupiti na izdržavanje kazne zatvora u Zatvor u Zadru”,  stoji u obrazloženju rješenja od 5. studenog koje je potpisala sutkinja Grancarić.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close