Zadarska županija

Zadranin gađao sjekirom susjeda koji mu je prigovorio zbog šišanja živice

NERIJEŠENI IMOVINSKO-PRAVNI ODNOSI

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je privedene hrvatske državljane u dobi od 47 i 49 godina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv života i tijela nanošenjem teške tjelesne ozljede u pokušaju, kaznenog djela protiv imovine oštećenjem tuđe stvari i kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom.


Postoji osnovana sumnja da je 47-godišnjak u utorak u Zadru, zbog od ranije neriješenih imovinskopravnih odnosa sa oštećenikom, nakon što mu je prigovorio zašto siječe sjekirom živicu s obzirom da nije donesena sudska odluka o imovinskopravnom sporu između njih, počeo vikati i vrijeđati oštećenika, priopćio je DORH.

Potom je, u cilju da ga teško tjelesno ozlijedi, zamahnuo sjekirom prema njemu no nije ga uspio udariti budući da se oštećenik izmaknuo.

Do oštećenika je došao i 49-godišnjak te mu, u cilju da ga ustraši, uputio prijeteće riječi zbog čega je oštećenik otišao na kat svoje kuće.

No, napadači su krenuli za njim stepenicama na kat. Kad je oštećenik počeo vikati da će zvati policiju, 47-godišnjak je sjekirom razbio posude s cvijećem te staklo na oštećenikovoj terasi, a potom su se obojica udaljili s mjesta događaja.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv obojice osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close