LifestyleIzdvojeno

Zadnji tjedan u veljači donosi toplinu i ugodu ranog proljeća

VREMENSKA PROGNOZA ŽELJKE POGAČIĆ

Ovakvo proljetno vrijeme usred zime, nastavlja se i idućih dana.


Da smo ipak u hladnijem dijelu godine, otkrivat će jutarnje niske temperature i pojava magle, kako to i inače biva pod dominantnim utjecajem anticiklone.

DANAS DO KRAJA DANA

Vjetar će prema sredini dana jačati i rastjerivati oblake. Ipak, postoji mogućnost još za poneku kap kiše na širem riječkom području. S jačanjem jugozapadnjaka u unutrašnjosti, dovoljno snažnim za razbijanje magle, drugi će dio dana u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj biti pretežno sunčan i iznadprosječno topao. Očekivana najviša temperatura bit će oko 16 °C.

I u Slavoniji, Baranji i Srijemu poslijepodne slično vrijeme kao na zapadu. Bit će pretežno sunčano,  na krajnjem istoku iz umjeren jugoistočnjak i sasvim vedro. Temperature će biti proljetne- od 14 °C do 16 °C.

Sutra poslijepodne u Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti manje oblaka nego danas. Prevladavat će dojam sunčanog vremena. Uz slabo do umjereno jugo i temperaturu oko 15 °C bit će ugodno za boravak na otvorenome.

Drugi dio nedjelje će na sjevernom Jadranu i u gorju biti promjenjivo oblačno, ali uglavnom bez kiše i uz nešto više sunčanih razdoblja nego jučer. Očekuje se da će najviša temperatura biti  od 13 °C do 16 °C. U gorju će biti vjetrovitije nego uz obalu, puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, pa će temperatura biti i nešto viša, a i magla će se prije razići.

IDUĆI TJEDAN

Na kopnu će idući tjedan biti stabilno, uglavnom sunčano, bez oborina uz jutarnju hladnoću i dnevnu iznadprosječnu toplinu. Magle će biti ujutro, osobito u kotlinama i uz rijeke. Krajem tjedna na istoku , a potom i drugdje, magla bi mogla biti i dugotrajnija.

Na sjevernom Jadranu će početkom tjedna biti više oblaka i malo kiše, ali i magle-češće u jutarnjim i večernjim satima. U Dalmaciji pak, gotovo cijeli tjedan sunčano, a vjetar će s juga okrenuti na sjeverozapadnjak i slabu buru.

Zadnji tjedan u veljači donosi nam, dakle toplinu i ugodu ranog proljeća, ali još će uvijek trebati zimska odjeća zbog jutarnje i večernje hladnoće.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close