Zadarska županijaEuropa

ZADAR U svibnju ugostitelji otvaraju terase

Predstavnici zadarskih ugostitelja sastali su se u utorak u HGK ŽK Zadar s pročelnikom za gradsku imovinu Tomislavom Koronom, a glavna tema razgovora bile su budući koraci u pripremi i odvijanju ugostiteljskih aktivnosti na području grada, javlja hrturizam.hr.


U svibnju će ugostiteljski objekti u otvoriti isključivo na vanjskim prostorima i terasama, ali još ih muče mnoge nedoumice i problemi.

Stoga su gradskim vlastima predložili dvije konkretne mjere za pomoć ugostiteljima.

Prva se odnosi na provedbu Odluke o oslobađanju od plaćanja javnih površina, odnosno moratorij za svibanj i eventualno lipanj. Druga se tiče plaćanja već ugovorenih javnih površina od lipnja i srpnja koje će biti umanjene propisanim protuepidemiološkim mjerama pa ih ugostitelji objektivno neće moći koristiti za ostvarenje prihoda. Isto tako, avansno plaćena sredstva za ugovore o korištenju javnih površina za ovu godinu koje se nisu mogle koristiti trebaju biti uvažena pri izračunu financijskih obveza prema gradu“, pojasnio je direktor HGK ŽK Zadar Denis Ikić nakon sastanka.

Pročelnik Korona je prezentirao koje mjere se planiraju u skoroj budućnosti i pozvao ugostitelje da stalno komuniciraju svoje probleme i konkretne prijedloge za njihovo otklanjanje prema gradskim vlastima kako bi ih mogli što brže operativno rješavati.

Inače, Zadar je prvi i jedan od rijetkih gradova koji poduzetnike u cijelosti oslobodio obveze plaćanja javnih površina i poslovnih prostora zbog krize s koronavirusom.

Svi sudionici sastanka su se složili kako trebaju raditi odgovorno i zajednički dolaziti do odluka koje će maksimalno olakšati reaktivaciju ugostiteljstva i gradskog gospodarstva u cjelini.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close