Turizam

Zadar je proglašen najboljom europskom destinacijom, evo zašto

Zadar je proglašen najboljom europskom destinacijom od strane internetske stranice European Best Destinations. Evo najboljih razloga zašto je tomu tako.


Zadar je prekrasan hrvatski grad s 3000-ljetnom povijesti i velikim kulturnim nasljeđem u kojem se na najbolji mogući način isprepliću moderne ideje i trendovi. Ne čudi stoga što su mu svjetski putnici i internetska stranica European Best Destinations dodijelili titulu najbolje europske destinacije za 2016.

Smješten je u samom srcu Jadrana, pa se smatra središtem Zadarske županije, ali i cijele Sjeverne Dalmacije, iz kojeg vam je sve ‘na dohvat’ ruke. Idealno je mjesto za posjet svim ljubiteljima autohtone dalmatinske i mediteranske kuhinje, sportskim entuzijastima kao i štovateljima povijesti i kulture.

Otkrijte s nama najposjećenije turističke atrakcije u gradu Sv. Donata.

1. Morske orgulje
Morske orgulje na dijelu Istarske i obale kralja Petra Krešimira IV su jedinstvena ideja arhitekta Nikole Bašića koja objedinjuje arhitekturu i glazbu, a kod kojih zvuk proizvodi priroda potpomognuta plimom i osekom. Riječ je nezaobilaznoj turističkoj atrakciji u gradu Zadru, u obliku kaskadnih stepenica što se spuštaju prema moru te oduševljavaju sve generacije od njihove izgradnje 2005. godine.

2. Pozdrav Suncu
Alfred Hitchcock izjavio je da Zadar ima najljepši zalazak sunca na svijetu. Ne čudi stoga što su Zadrani napravili spomenik Pozdrav Suncu na najzapadnijoj točki zadarskog polutotoka, s kojeg puca prekrasan pogled na Zadarski kanal, otoke te čarobno podizanje i spuštanje ovog nebeskog tijela na horizontu. Spomenik sa sastoji od 300 staklenih ploča i fotonaponskih solarnih modula koji su programirani tako da kreiraju zanimljivu svjetlosnu igru u ritmu valova i Morskih orgulja. Najljepše zalaske sunca u Hrvatskoj pronađite ovdje.

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close