Zadar 5. put zaredom domaćin globalnoj utrci Wings for Life World Run

Jozefina Šarić

Prve nedjelju u svibnju cijeli svijet još će se jednom ujediniti u istom cilju – trčati za one koji to ne mogu. Globalna utrka Wings for Life World Run, čiji je cilj pronaći lijek za ozljede leđne moždine, 6. svibnja održat će se po peti put, piše Dnevnik.hr


Domaće izdanje utrke i ove godine starta u Zadru, gdje će u 13 sati po lokalnom vremenu s Liburnske obale potrčati rekordnih 8500 sudionika koji u Hrvatsku stižu iz više od 30 zemalja svijeta. Trči se poznatom rutom uzduž Jadranske magistrale, a utrka je gotova kada presretačko vozilo dostigne posljednjeg trkača i trkačicu.

Utrka Wings for Life World Run iz godine u godinu raste, a stopostotni iznos prikupljenih startnina i donacija ulaže se u zakladu Wings for Life,međunarodnu neprofitnu zakladu koja diljem svijeta financira znanstvena i klinička istraživanja s ciljem pronalaska lijeka za ozljede leđne moždine. Posebnost ove utrke jest u tome što sudjelovati mogu svi, amateri, profesionalci, kao i osobe s invaliditetom, te što trkači ne trče prema cilju, već cilj – odnosno presretačko vozilo – lovi njih.

Pročitajte više na Dnevnik.hr

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Izvor: Dnevnik.hr | Foto: Facebook Wings for Life World Run

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u