VijestiScena

Zac, Belan, Boris, Denis i Sandro zajedno u novoj hit pjesmi “To te ja pitam”

Kad se na jednom mjestu s jednim ciljem okupe umjetnici koji su čitav život posvetili glazbi i zlatnim žicama gitare, rezultat ne može izostati.


U to su nas uvjerili Vladimir Kočiš Zec, Neno Belan, Boris Novković, Denis Dumančić i Sandro Bastiančić, sjajni glazbenici koji su upravo kroz gitaru ispričali neke od svojih najljepših priča, a u kojima se već godinama pronalaze njihovi brojni obožavatelji.

“To te ja pitam” radiofonična je pjesma i svojevrsna oda omiljenom instrumentu i načinu života “starih majstora”, jer kako tekst kaže: “Život je moj u tim žicama, još sam lud još bi’ svirao”. Uvrstiti pet vrhunskih glazbenika u jednu pjesmu i postići da svatko od njih “zasja” nije nimalo lak zadatak, no u samo nekoliko stihova Zec, Belan, Boris, Denis i Sandro uspjeli su iznijeti sve ono što ih čini posebnim i jedinstvenim na našoj glazbenoj sceni. Glazbu i aranžman potpisuje Vladimir Kočiš Zec, autor stihova je Nenad Ninčević, a produkciju, mix i mastering radio je Dragutin Smokrović.

Ideja za ostvarenje ovakve suradnje traje više od godinu dana, a tek sada uspjeli smo se okupiti i to realizirati. Želja je bila da se u mojoj autorskoj pjesmi okupi nekoliko mojih kolega kantautora, gitarista s područja cijele Hrvatske. Kolege koji se tu pojavljuju izuzetno cijenim i po svom glazbenom izričaju slični su mom poimanju hrvatske pop glazbe. Tu mislim na dobru interpretaciju,kvalitetne stihove i visoku produkciju. Pri snimanju su mi pomogli vrhunski hrvatski studijski glazbenici: Alen Svetopetrić (bas), Mario Klarić (bubnjevi), Tomislav Modrić (klavijature) i Dragomir Herendić Dragianni (gitare), a nekoliko gitarskih dionica odsvirala je i moja malenkost. Mix, produkciju i mastering povjerio sam mom dugogodišnjem kolegi Dragutinu Smokroviću Smokvi, dobitniku 6 Porina. Iskreno se nadam da će se naša ideja dopasti hrvatskom slušateljstvu,  rekao je Vladimir Kočiš Zec.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Povezane objave

Back to top button
Close