VijestiPolitika

Zabrinjavajući prizori s Plitvička jezera: Smeće i građevinski radovi u blizini Velikog slapa

Na Plitvicama se gradi bez prestanka, a kako stvari stoje gradit će se još iz iz općine u Karlovačkoj županiji koja se naslanja na Nacionalni park Plitvička jezera, piše portal Saborsko.net u tekstu pod naslovom “Plitvice srljaju u propast, a političari najavljuju neka “bolja Plitvička jezera”.


Kako navode, ove godine se kreće u izradu Izmjena i dopuna prostornog plana NP Plitvička jezera pa je to prilika da se u građevinsku zonu uvrsti još koja građevinska parcela. Plitvice su veliko gradilište, a na posljedice je što ima i sve više smeća, a što je novinar Saborsko.neta i zabilježio u svojim fotografijama.

“Danas je izrazito vjetrovit dan pa vjetar raznosi plastične vrećice iznad Plitvica Sela koje se onda zapliću u drveće. U potoku Plitvica sam vidio nekoliko plastičnih boca gdje plutaju, i najlonskih vrećica koje je donijela voda i onda su se zaplele u raslinje. Lako je moguće da je neka boca prošla sve prepreke i odletila niz Veliki slap. Katastrofa…! Možda mnogi neće povjerovati u ovo što pišem, no dovoljno je doći na Plitvice i uvjeriti se”, navodi se u tekstu uz seriju fotografija. Na preizbornom plakatu HDZ-a piše “”Zajedno za bolja Plitvička jezera”, a pored kuće izvjesnog Steve stoji natpis da je “na prodaju”:

“Samo kad bi mi znali što oni misle pod “bolja Plitvička jezera”, vjerojatno više apartmana. Stevo prodaje kuću, pravo prvokupa ima NP Plitvička jezera, no oni nisu zainteresirani, pa će ovo kupiti neki tajkun koji će ovdje sagraditi vilu”, zaključuje novinar portala Saborsko.net.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Saborsko.net | Foto: Saborsko.net

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close