Grad ZagrebZdravlje

Zabrana javnih skupova s više od 1000 ljudi?

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na konferenciji za novinare nešto iza 16 sati rekao je kako se uvode dvije skupine mjera vezano uz zarazu novim korona virusom.


Prva se odnosi na međunarodni promet ljudi, a druga na odgodu i ograničavanje skupova.

Svi strani državljani koji ulaze iz područja koja su žarišta bit će smješteni u karantenu na 14 dana.

Preporučamo i s obzirom na pogoršanu situaciju da građani odgode putovanja u države koje su u većoj mjeri zahvaćene korona virusom”, rekao je Božinović.

Druga skupina mjera, preporuča se da se do daljnjeg odgode svi skupovi sa više od 1000 ljudi.

Više zemalja Europe uvelo je ovu mjeru. Mi smo razmatrali je li potrebno takvu mjeru uvoditi jer imamo povoljnu situaciju. Smatramo da je sad pravi trenutak da je uvedemo kako se bolest ne bi širila. Na velikim skupovima nemoguće je kontrolirati je li netko asimptomatski kliconoša, a ako nam se na velikom skupu dogodi širenje, trebat će nam znatni kapaciteti da takve potencijalne pacijente obradimo”, kazao je Krunoslav Capak iz HZJZ-a.

Ministar Božinović je rekao da će oni, koji ipak odluče održati skupove, biti dužni osigurati visoke higijenske standarde.

To znači da će morati osigurati punktove sa dezinfekcijskim sredstvima i da će svima trebati dati upute da izbjegavaju bliže socijalne kontakte”, rekao je ministar unutarnjih poslova.

U Stožeru su potvrdili su da u ovu kategoriju spadaju i sportska natjecanja.

Božinović je dodao da, sve što je više od 1000 gledatelja, da se preporuča da se ne održi.

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je da je u Hrvatskoj i dalje 12 zaraženih.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close