Tech

Zabavni kvizovi na Facebooku kradu naše osobne podatke

Koliko ste puta na Facebooku ugledali zanimljiv i zabavan kviz koji je riješio netko od vaših prijatelja i poželjeli učiniti isto? Saznati tko vam je srodna duša (među vašim prijateljima) ili što ste bili u prošlome životu. Koliko god to bilo zabavno na prvi pogled, iza nevinog kviza mogu se skrivati i ne tako nevini hakeri, piše zimo.dnevnik.hr


Naime, nedavno je otkriveno kako je grupa hakera koristila upravo te kvizove na Facebooku kako bi krala osobne podatke korisnika.

Većina je zaraženih kvizova poslužila kako bi hakeri prikupili podatke i potom ih prodali dalje. No, jedan manji dio bio je zaražen malwareom koji je mogao napraviti više štete.

Stručnjaci upozoravaju kako kroz kvizove korisnici daju mnoštvo informacija koje se poslije mogu iskoristiti protiv njih ili ih se može navesti da kliknu na zaraženi link.

Više na zimo.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close