AutomotoPrimorsko-goranska županija

Za vožnju od Grobnika do Lučkog platio nevjerojatni iznos, HAC objasnio zašto

PAZITE NA KARTICU ZA PLAĆANJE AUTOCESTE

To se nedavno dogodilo Ivanu Landeki iz Vinkovaca koji je na autocestu ušao na Grobniku, a da je izgubio karticu shvatio je kada je došao na naplatne kućice na Lučkom. Šokirao se kada je čuo iznos koji mora platiti, piše Jutarnji list.

Kako je moguće da se za gubitak kartice naplaćuje dvostruka najdulja relacija?”, pita se Landeka. U 2020. godini čak 5600 vozača je izgubilo karticu i morali su platiti dvostruki najveći iznos cestarine.

Iz HAC-a objašnjavaju da “u situacijama u kojima je korisnik karticu zagubio, prekršio je Opće uvjete poslovanja plaćanja cestarine u slučaju čega je propisana ugovorna kazna u visini dvostrukog iznosa cestarine od mjesta izlaska s autoceste prema važećem cjeniku za najdužu dionicu i odgovarajuću skupinu vozila”.

Iznos dvostruke najduže dionice u HAC-u opravdavaju pokušajem sprečavanja zloporabe, ali tvrde i kako se isti način penalizacije primjenjuje i drugdje u svijetu, piše Jutarnji list.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close