Lifestyle

Za vikend stiže toplinski val

Kiše do kraja tjedna nema na vidiku. U Dalmaciji od srijede temperature će prijeći 30 °C, a ponegdje bi u petak mogle doseći i 33 °C. Za vikend stiže toplinski val.


Ponovno nam dolazi sve toplije vrijeme pa ćemo se za vikend ‘pržiti’ na temperaturama do 35 stupnjeva Celzija.

Na kraju lipnja, utorak će još biti u znaku djelomice oblačnog vremena s temperaturama od svježih 13 u jutarnjim satima do 28 na kopnu, dok će se Dalmacija grijati na 31 stupanj. Vjetar će uglavnom biti slab, u Slavoniji umjeren sjeverni, a na Jadranu će puhati umjerena bura i sjeverozapadnjak. Već od prvog dana srpnja, u srijedu, bit će sve više sunca, a postepeno će rasti i temperature.

Kiše do kraja tjedna nema na vidiku. U dijelovima Dalmacije već od srijede temperature će prelaziti ljetnih 30 stupnjeva, a ponegdje bi u petak mogle doseći i 33 stupnja Celzija. U dane vikenda očekuje nas toplinski val s temperaturama koje će ponegdje dosezati i 35 stupnjeva.

Dakle, tko je za nadolazeći vikend odlučio skočiti do obale bolji vikend nije mogao izabrati, no valja imati na umu opasnost od visokog UV indeksa te obavezno ponijeti (i koristiti!) kremu sa zaštitnim faktorom te se kloniti izravnog sunca od 10 do 16 sati.


Tekst: 24sata.hr

 


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close