AutomotoLičko-senjska županija

Za vikend 19 prometnih nesreća, kod Otočca stradalo dijete

IZ POLICIJSKE BILJEŽNICE

Tijekom proteklog vikenda (24. – 27. srpnja 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznena djela, 19 prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira.


Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Zagreba zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela krađe, teške krađe, krivotvorenja isprave i ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Sumnjiči se da je u vremenu od 19. siječnja 2018. godine do 13. rujna 2019. godine u šumskom predjelu mjesta Kik, Općina Lovinac i mjesta Drenovac Radučki, Grad Gospić, posjekao ukupno 2 236 m³ hrasta cera koja je potom preprodao, a za koje je kod podnošenja zahtjeva za oznaku stabala i zahtjeva za izdavanje popratnica za sječu i odvoženje stabala priložio krivotvorene punomoći.

Protiv njega će biti dostavljena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Jedna prometna nesreća je sa smrtno stradalom osobom, a dogodila se u petak, 24. srpnja 2020. godine u 13 sati na dijelu državne ceste broj 8, u mjestu Lukovo Šugarje, kada je 62-godišnji švicarski državljanin upravljao motociklom iz smjera Zadra u smjeru Karlobaga, i uslijed neprilagođene brzine kretanja sišao s kolnika i udario kacigom u prometni znak, uslijed čega pada s motocikla na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera. Od zadobivenih ozljeda, vozač motocikla preminuo je na mjestu događaja.

Dvije prometne nesreće su s teško ozlijeđenim osobama, a dogodile su se:

– u petak u 20.30 sati na dionici državne ceste broj 50, u mjestu Čovići, kada je 24-godišnjakinja s područja Grada Otočca, upravljala osobnim automobilom gospićke registracijske oznake iz smjera Čovića u smjeru Otočca i iz za sada neutvrđenog razloga prednjom stranom automobila udarila u stražnji kotač bicikla kojim je upravljalo dijete (2009), koje je tom prilikom teško ozlijeđeno;

– u subotu u 19.14 sati na dionici državne ceste broj 25, u mjestu Podoštra, Grad Gospić, kada je 24-godišnjak iz Gospića upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake, iz smjera Novosela Trnovačkog u smjeru Gospića i izlaskom iz desnog zavoja uslijed neprilagođene brzine kretanja gubi nadzor nad vozilom i automobilom udara u rasvjetni stup. Vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u KBC Rijeka, dok su 22-godišnji i 24-godišnji putnici lakše ozlijeđeni.

Pet prometnih nesreća je s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića (2), Otočca, Senja i Novalje. U njima je pet osoba lakše ozlijeđeno.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (4), Otočca (4), Korenice (1), Senja (1) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 108 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 7 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Otočcu, kod 54-godišnjaka iz Otočca (1.82 g/kg). Protiv njega će biti dostavljen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 220 km/h izmjerena je jučer na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 43-godišnji češki državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom na području Senja, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close