VijestiTurizam

ZA SIGURNOST U TURIZMU U Karlobagu zajedničke aktivnosti domaćih i stranih policijskih službenika

Zajedničke preventivne aktivnosti kao i zajedničke ophodnje u sklopu projekta „Sigurna turistička destinacija“, su se i ovaj put pokazale kao odličan način za ostvarivanje neposrednog kontakta sa stranim gostima i ujedno promocija Hrvatske kao sigurne zemlje i turističkog odredišta.


U sklopu projekta međunarodne policijske suradnje „Sigurna turistička destinacija“ policijska službenica za prevenciju Policijske uprave ličko – senjske i policijski službenici PP Karlobag u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Karlobag su jučer, 10. kolovoza 2021. godine na Trgu dr. Franje Tuđmana u Karlobagu proveli preventivne aktivnosti s inozemnim policijskim službenicima iz Ukrajine, Slovenije i Italije koji borave na području Ličko-senjske županije. Naime, na postavljenom info punktu su policijski službenici te djelatnici Turističke zajednice općine Karlobag educirali i informirali turiste o mjerama samozaštite od kažnjivih radnji.

Naglasak je stavljen na važnost samozaštitnog ponašanja s ciljem prevencije različitih modaliteta imovinskih delikata, od provala u apartmane do provala u osobne automobile i kampere.

Cilj ovih aktivnosti je podizanje razine samozaštitnog ponašanja građana i turista te njihove informiranosti kako bi smanjili mogućnost da postanu žrtvom kaznenog djela. Turisti su upoznati da se na letcima i brošurama osim savjeta nalaze i važni telefonski brojevi putem kojih se može zatražiti pomoć, ukoliko se kazneno djelo ipak dogodi.

Ovakvim preventivnim aktivnostima nastojalo se doprinijeti većem osjećaju sigurnosti inozemnih gostiju i osigurati kvalitetniji život građana ne samo tijekom turističke sezone već i kroz cijelu godinu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PU ličko-senjska

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close