Turizam

Za samo 70 kuna možete prenoćiti u sobi iz Van Goghove slike

Replika Van Goghove spavaće sobe u Arlesu koju je nizozemski majstor naslikao tri puta, napravljena je u Chicagu. U istoj možete prespavati za samo 70 kuna po noći.


Slavna slika Spavaća soba u Arlesu koju je Vincent Van Gogh naslikao tri puta po uzoru na vlastitu sobu, ‘oživjela’ je u Chicagu. Replika sobe izgrađena je povodom izložbe slavnog nizozemskog majstora koje priređuje Art Institute of Chicago u ovom američkom gradu.

Postoje tri verzije slike Van Goghove spavaće sobe koje se nalaze na tri različite lokacije: u Muzeju d’Orsay u Parizu, u Van Goghovom muzeju u Amsterdamu, te na već spomenutoj lokaciji u Chicagu.

Ova soba će vas natjerati da se osjećate kao da živite u slici,’ piše u oglasu nastranici Airbnb, koji nudi noćenje u Van Goghovoj sobi, smještenoj u Chicagu, pocijeni od samo 10 američkih dolara po noći.

Soba sadrži jednostavan namještaj jarkih boja, koja je sukladno slavnoj slici uređena u postimpresionističkom stilu karakterističnom za jug Francuske 19. stoljeća. Originalna soba nalazila se u žutoj kući na adresi Place Lamartine 2, u francuskom Arlesu.


Tekst: punkufer.dnevnik.hr

Foto: airbnb.com

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close