ObrazovanjeKarijeraIzdvojenoPromo

Za one koji se predomišljaju: Koju srednju školu upisati i o čemu voditi računa pri odabiru?

Upis u srednju školu vjerojatno je najveća briga svih učenika koji završavaju osnovnoškolsko obrazovanje. „STRuKA i TI”, projekt Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac, gura strojarstvo naprijed i omogućuje polaznicima stjecanje modernog obrazovanja.

Kada učenici završnih razreda osnovnih škola razmišljaju o tome koju srednju školu upisati, bilo bi dobro da razmišljaju i o tome što će im taj smjer donijeti u budućnosti. Razmišljaju li o zanimanjima iz podsektora strojarstva, a planiraju upisati Tehničku školu Karlovac, Strukovnu školu Gospić, Obrtničku i tehničku školu Ogulin, Srednju školu Slunj ili Tehničku školu Požega, mogu biti sigurni da će učiti kroz modernizirani sustav obrazovanja koji će im pružiti danas prijeko potrebna praktična znanja i kvalitetno ih pripremiti za tržište rada ili daljnje obrazovanje.

Naime, upravo kroz projekt „STRuKA i TI”, čiji je nositelj Tehnička škola Karlovac, a Strukovna škola Gospić zajedno s ostalim navedenim školama partner na projektu, modernizirat će se zanimanja za CNC operatera, tokara, alatničara, strojobravara, instalatera grijanja i klimatizacija, vodoinstalatera, limara JMO, autolimara JMO, automehaničara JMO, računalnog tehničara za strojarstvo, strojarskog računalnog tehničara te automehaničara.

Poznato je kako strukovno obrazovanje učenicima otvara mogućnost rada nakon školovanja, nastavak obrazovanja i cjeloživotno učenje. Kroz projekt „STRuKA i TI“ dodatno će moći teorijska znanja primjenjivati u praksi, čime će biti kompetentniji i pripremljeniji za tržište rada ili daljnje obrazovanje.

Uz to, učenici partnerskih škola moći će pohađati praktični dio nastave u novoopremljenim prostorijama Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac, a koje će biti smještene u nekadašnjoj Oružani. Rad na suvremenoj opremi, modernim strojevima i uz kvalitetne mentore, zasigurno će ih dodatno ojačati u njihovim vještinama i znanjima. Također, dobit će priliku i za studijska putovanja, posjete proizvodnim pogonima i brojne druge aktivnosti uz koje će dodatno oplemeniti znanja i iskustva kroz školovanje. 

Više informacija o projektu saznajte na službenoj stranici projekta STRuKA i TI, a o smjerovima se informirajte na web stranici Strukovne škole Gospić.

*Sadržaj publikacije / emitiranog materijala isključiva je odgovornost Tehničke škole Karlovac. Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close