Vijesti

Za obožavatelje Zvjezdanih staza: Vulkansko pivo

Novo vulkansko pivo, koje nosi dojmljivo ime “Vulkansko pivo – Efekt porijekla”, predstavljeno je ovih dana u poznatom newyorškom baru Way station.


Iako se približava premijera novog nastavka Ratova zvijezda, fanovi Zvjezdanih staza također ne miruju. Počela je distribucija piva nazvanog Vulkanski ale, koje bi vjerojatno bilo po ukusu svakog časnika Zvjezdane flote.
Nastalo je po uzoru na puno poznatije pivo vulkanskih srodnika, Romulanaca. No, u seriji je to piće plave boje bilo zabranjeno, ali ipak se često služilo u svečanim prilikama.

Pravo je pitanje kako bi na ovo pivo reagirao Spock, koji u 13. epizodi originalne serije Zvjezdane staze odbija piće koje mu nudi Dr. McCoy, uz obrazloženje da je vrsta njegova oca otporna na štetne utjecaje alkohola. No, kako je on i na etiketi ovog piva, vjerojatno bi ga podržao, kao pravi časnik.

Iako su fanovi serijala Zvjezdanih stana često koketirali s pićima sličnima legendarnim pivima iz stvarnih Star Trek epizoda, posljednjih godina fanovi serijala su doista i kreirali takva pića.

Još 2012. godine crveno irsko pivo iz Montane u SAD-u je proglašeno “vulkanskim pivom”. A sada je u New Yorku, u Brooklynu promovirano novo “vulkansko pivo” u poznatom baru Way station (inače posvećenom britanskom serijalu Doctor Who). Pivo nosi dojmljivo ime: “Vulkansko pivo – Efekt porijekla”. Riječ je o crvenom pivu koje ima i tri potkategorije: Galaxy, Ratnik i Komet.

Kao i većina crvenih ili rezanih piva ovo je “vulkansko pivo” vrlo pitko čak i za pivske rekreativce. A pravi pivski šmekeri će uživati, ako se domognu ovog dragocjenog napitka.


 

Tekst: 24sata.hr 

Foto: Federation of Beer

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close