Ličko-senjska županijaEuropa

Za gašenje šumskih požara: Senjski vatrogasci preuzeli novo vatrogasno vozilo

U četvrtak je u prostorima Policijske akademije u Zagrebu upriličena svečanost primopredaje 14 novih vatrogasnih vozila temeljem projekta “Modernizacija vatrogasnih vozila RH” koji je realiziran u okviru Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. koji vodi Ministarstvo unutarnjih poslova.


Lako šumsko vozilo za JVP Grada Senja, vrijedno 2.294.956,25 kuna preuzeo je zapovjednik Zvonimir Lončarić u pratnji županijskog vatrogasnog zapovjednika Hrvoja Ostovića.

Nakon navalnog vozila za DVD Otočac, ovo je drugo od ukupno pet vatrogasnih vozila koja će doći na područje nadležnosti VZŽ Ličko – senjske temeljem spomenutog Operativnog programa.

“Zahvaljujemo Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu unutarnjih poslova i Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici što su prepoznali potrebe za opremanjem vatrogasnih postrojbi, kojim će ličko – senjski vatrogasni sustav značajno napredovati budući da se radi o najmodernijim vatrogasnim vozilima opremljenim sofisticiranom vatrogasnom opremom”, priopćila je Vatrogasna zajednica Ličko-senjske županije.

Ovo vrijedno vozilo stiglo je u senjsku profesionalnu vatrogasnu postrojbu temeljem odluke o rasporedu novih vatrogasnih vozila koju je donijelo Zapovjedništvo VZŽ Ličko – senjske na prijedlog županijskog vatrogasnog zapovjednika.


 

Komentari

Komentara


Foto: Screenshot

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close