VijestiLifestyle

ZA DESET ŽUPANIJA Doznajte raspored praznika i nadoknada u školama!

Ministarstvo znanosti i obrazovanja počelo je jučer s objavom izdanih suglasnosti školama za nadoknadu nastavnih dana propuštenih zbog štrajka, a kojima je zbog toga odobreno produljenje nastavne godine i odstupanje od rokova praznika utvrđenih aktualnim školskim kalendarom, piše Jutarnji list.


Objedinjene zahtjeve škola s planom nadoknada, podsjetimo, Ministarstvu su poslali nadležni uredi osnivača (županije i gradovi), a Ministarstvo je do srijede izdalo suglasnosti za škole iz deset županija.

Novi kalendar

Šest tih županija (Zagrebačka, Krapinsko-zagorska, Karlovačka, Bjelovarsko-bilogorska, Ličko-senjska i Splitsko-dalmatinska) zatražile su, a Ministarstvo odobrilo, jedinstveni kalendar nadoknada za sve škole sa svoga područja. To znači da će u svakoj od tih županija škole (uglavnom) nadoknade odrađivati u istim terminima, sukladno broju dana provedenih u štrajku. Požeško-slavonska, Dubrovačko-neretvanska, Međimurska i djelomično Varaždinska županija neće imati ujednačen kalendar. Nisu to jedine različitosti – iz odobrenih suglasnosti vidljivo je koliko je stanje na terenu s nadoknadama potpuno neujednačeno i da roditelji svakako najbolje informacije mogu dobiti u vlastitoj školi. Podsjetimo, škole su u štrajku mogle maksimalno sudjelovati 16 nastavnih dana, s tim da je u anketi Ministarstva njih 70 navelo kako ne trebaju odraditi niti jedan dan, dok su se 992 škole izjasnile kako će zbog nadoknada morati produljiti nastavnu godinu. Ministarstvo je rok za produljenje nastave ograničilo na 29. svibnja za maturante, te 26. lipnja za ostale učenike.

Iz odobrenih suglasnosti za prvih deset županija može se uočiti kako će se u gotovo svim tim županijama nastava produljiti do 26. lipnja (za maturante do 29. lipnja), ali ima i izuzetaka. Primjerice, u najvećem broju osnovnih i srednjih škola u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nastava za učenike koji nisu maturanti završava 19. lipnja, a u ostalim školama u toj županiji između 23. i 25. lipnja.

Više na Jutarnji list.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close