Tech

YouTube uvodi novitet zvan mjesečna pretplata

Od iduće srijede korisnici YouTubea u Sjedinjenim Državama će moći gledati gotovo sve video zapise na tom internetskom servisu bez reklama ukoliko za to plate 9,99 dolara mjesečno


No, to nije sve. Usluga YouTube Red ponudit će i pristup visokobudžetnim originalnim serijama i filmovima koje neće biti moguće naći bilo gdje drugdje, a u servis će biti uključen i usluga streaminga Google Play.

Pretplata također omogućuje i preuzimanje videa za pregled offline, kao i pregled preuzetog sadržaja pomoću drugih aplikacija.

Pretplata bi servisu u Googleovom vlasništvu omogućiti poslovanje sa zaradom, umjesto s gubicima. Prihodi od oglasa nisu dovoljni kako bi pokrili ogromne troškove nužne za održavanje pogona koji prikazuje milijarde video zapisa dnevno, čak ni kad se uzme u obzir to što većinu sadržaja postavljaju sami korisnici besplatno.

YouTube bi mogao dodatno uprihoditi blizu 950 milijuna dolara godišnje ukoliko bi samo pet posto korisnika u SAD-u počelo plaćati pretplatu, procjenjuju analitičari UBS-a.

Više čitajte na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close