Tech

YouTube počinje naplaćivati posebni sadržaj

U nadolazećim mjesecima YouTube će pokrenuti svoj servis koji će korisnici plaćati 10 dolara mjesečno za razne dodatke i pristup ekskluzivnom sadržaju.


“Premium korisnici” moći će gledati videa offline i bez oglasa, piše Verge. Osim toga, moći će gledati i filmiće koji će biti samo njima dostupni. YouTube i kreatori sadržaja vodili su pregovore oko novih uvjeta prema kojima će samo oni korisnici koji plaćaju moći vidjeti posebne sadržaje, a pritom će njihovi tvorci dobivati 55 centi po pretplatniku. Osim toga, oni tvorci sadržaja koji se ne odluče sudjelovati u ovome, morat će svoja videa postaviti na “privatno”.

Očekuje se da će se usluga moći početi koristiti kasnije ove godine, a vijest dolazi nakon beta pokretanja YouTube Music Keya, usluge za streamanje glazbe koja će s vremenom također početi prodavati pretplate, te aplikacije YouTube Kids.

“Uzbuđeni smo što možemo napraviti još jedan korak u smjeru izbora: ponuditi fanovima verziju YouTubea bez reklama za mjesečnu pretplatu. Stvarajući ponudu koja se plaća, otvaramo novi izvor prihoda koji će zamijeniti vaše brzo-rastuće prihode od reklama”, stoji u e-mailu YouTubea tvorcima sadržaja.

YouTube nije objavio koliko će koštati mjesečna pretplata niti konkretan datum pokretanja, ali Verge tvrdi da bi cijena mogla biti oko 10 dolara mjesečno te da je tvorcima dan rok za prijavu – 15. lipnja.

Hoće li ljudi plaćati mjesečnu pretplatu za vrstu klipova koja im je dosad bila besplatna na YouTubeu, samo bez oglasa, pitanje je na koje ćemo uskoro dobiti odgovor.


Tekst: index.hr


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close