Tehnologija

WWF: Nakon godina padanja, broj tigrova u porastu

Porast broja tigrova bilježi se u zemljama poput Indije, Nepala, Rusije i Butana dok je područje jugoistočne Azije suočeno s neposrednim rizikom nestanka tigrova, prema WWF-u.


Iz organizacija World Wildlife Fund (WWF) i Global Tiger Forum 2010. procijenili su da će ih pet godina kasnije biti 3200, no sada su korigirali tu brojku naviše procijenivši da ih u divljini ima 3890.

Tigrovi su i dalje ugrožena vrsta no prvi puta u sto godina bilježi se rast njihova broja u svijetu, objavili su stručnjaci uoči svjetske konferencije o zaštiti tigrova koja počinje u utorak u New Delhiju.

Stručnjaci organizacija World Wildlife Fund (WWF) i Global Tiger Forum 2010. procijenili su da će ih pet godina kasnije biti 3200, no sada su korigirali tu brojku naviše procijenivši da ih u divljini ima 3890. Do te brojke došli su kompilacijom najnovijih podataka nacionalnih istraživanja populacija tigrova u divljini.

“Prvi puta nakon desetljeća i desetljeća stalnog pada, broj tigrova u porastu je”, kazao je Marco Lambertini, međunarodni direktor WWF-a. “To nam pruža veliku nadu i pokazuje da možemo spasiti vrste i njihova staništa kad se ujedine vlade, lokalne zajednice i stručnjaci”.

 

Pročitajte više na: 24sata.hr

 

Foto: padevavilon

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close