VijestiKarijeraTurizam

Wine Vip event u Novalji poslao pozitivnu energiju našim ugostiteljima i turizmu

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA VRHUNSKIH VINSKIH ZNALACA

Vrlo veliki optimizam, entuzijazam i želja u ovo izazovno vrijeme vodili su organizatora agenciju RICERCA MERCATO sa svojim timom ka ostvarenju zacrtanog cilja ponovnog organiziranja vrlo edukativnih Wine Vip evenata. Tri destinacije u kojima je organiziran događaj su Novalja na otoku Pagu, Šibenik i Split.


Ostvaren je cilj, a to je da je okupljanje vrlo velikog broja ugostitelja, hotelijera i turističkih djelatnika, kroz ovo druženje i edukacije poslana im je pozitivna energija i data im je potpora u oživljavanju ugostiteljstva i turizma.

„Turneja edukacija i poslovnog povezivanja” započela je na otoku Pagu u Novalji 29.6.2020. u hotelu OLEA. Drugi dan 30.6.2020. event je održan u Šibeniku u hotelu PANORAMA, a posljednji na toj turneji je 1.07.2020. event u Splitu u hotelu PARK.

Iznimno kvalitetna predavanja vodili su vrhunski međunarodni i hrvatski predavači, sommelieri, barmeni i MasterChefovi, među njima su: Mira Šemić, Suvad Zlatić SUWI, Dragan Jovanović, Filip Savić, Jure Andrijašević, Zoran Lukić, Filip Sarilar, Darjan Urdih, Luka Dančulović i mnogi drugi. Neke od tema su bile: Težnja ka izvrsnosti i kako podići razinu kvalitete na viši nivo, zatim – Nezaustavljiv – tvoje radno mjesto -tvoja pozornica, Kuharske i barmenske radionice ….

Glavni ciljevi Međunarodne konferencije vrhunskih vinskih znalaca – Wine Vip Event je edukacija, podizanje kvalitete usluge i međusobno povezivanje proizvođača i ugostiteljsko-turističkog sektora. Sve ciljeve i pozitivnu energiju organizatora i njegovog tima prepoznali su i dali potporu i Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede RH, a partner događaja je Hrvatska turistička zajednica.

Vrlo važno je naglasiti da su hoteli domaćini – OLEA u Novalji, PANORAMA u Šibeniku i Hotel PARK u Splitu bili iznimno susretljivi i pokazali se kao najvažniji partner događaja.

Otok Pag ujedinjen i u Wine Vip edukacijama

U Novalji u hotelu Olea 29.6.2020. okupili su se mnogobrojni ugostitelji otoka Paga sa željom da se educiraju, druže i izmjenjuju svoja znanja, ali i trenutna iskustva sa situacijom u kojoj smo se našli sa COVID-19 ograničenjima….

Vrlo lijepi broj gostiju sa svih dijelova otoka Paga, ali i iz ostalih dijelova Like i Zadarske županije okupio se u vrlo ugodnom ambijentu hotela Olea i u vrlo ugodnoj atmosferi se družilo i educiralo.

Vrhunac događaja je bila izvrsna degustacijska večera za sve goste i partnere događaja.

Događaj je organiziran u suorganizaciji Grada Novalje i Turističke zajednice grada Novalje, Općine i Turističke zajednice općine Kolan, Općinu Povljana, Grad Pag, Turističku zajednicu Ličko-senjske županije, ali i uz vrlo veliku potporu i partnerstvo hotela OLEA koji je prepoznao važnost projekta za otok PAG.

Strah na COVID 19 i obaveze u radu uzvanika utjecao na nešto manji odaziv od očekivanog

30.06.2020. u hotelu Panorama u Šibeniku okupio se vrlo lijep broj ugostitelja, ali s naglaskom da se očekivao i znatno veći broj ugostitelja i turističkih djelatnika. Događaj je pobudio veliki interes prije samog termina, ali mnogi gosti su se opravdali svojom zauzetošću, da nemaju radnike pa oni rade i ne mogu doći, strahom od zaraze…. Ali gosti koji su se odazvali i oni gosti koji su bili prisutni otišli su iznimno zadovoljni iz hotela Panorama.

Izlagači i partneri imali su priliku s gostima razgovarati o temama koje ih najviše tište a to je trenutna situacija i kako se oporaviti iz ove situacije. Zaključak je da politika im neće pomoći i vrijeme izbora u ovo predsezonsko ili još bolje reći u vrijeme glavne sezone im nije potrebna. Potrebno im je razumijevanje, rad, turisti

Događaj je organiziran uz partnerstvo i potporu Šibensko-kninske županije, Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, TZG Šibenika, Hrvatsku obrtničku komoru ŽK Šibenik i Hrvatsku gospodarsku komoru ŽK Šibenik, ali naglasak je i uz veliku potporu i partnerstvo hotela Panorama.

Iznimno pozitivna atmosfera na eventu i želja za edukacijama i druženjem

U hotelu PARK u Splitu 01.7.2020. uz iznimno dobar odaziv organiziran je vrlo lijep i iznimno dobro posjećen event u kojemu su sudjelovali mnogobrojni ugostitelji cijele Dalmacije, ali najviše iz Splita i srednje Dalmacije  te a vrlo velikim brojem gostiju koji su došli s juga tj. dubrovačkog područja.

Oduševljenje edukacijama i konceptom eventa nisu skrivali svi ti mnogobrojni gosti. Event je imao poseban koncept, koji je još dodatno bio prilagođen uputama stožera i uz pridržavanja mjera.

Organizator se zahvalio se svim partnerima, a posebno je želio pohvaliti suradnju sa hotelom Park koji se pokazao vrlo korektan te s Veleučilištem ASPIRA koji su se svojim kuharskim kreacijama iznimno kvalitetno prezentirali svim prisutnim gostima.

Događaj je organiziran u partnerstvu sa Splitsko-dalmatinskom županijom, Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije, Turističkom zajednicom grada Splita i Gradom Splitom, Hrvatske obrtničke i gospodarske komore ŽK Split ali i uz veliku potporu i partnerstvo hotela PARK Split.

Vrhunac svih događaja je bio  degustacijska večera sljubljivanja hrane i vina za sve uzvanike i partnere na prekrasnoj terasi hotela Park. Prilikom dolaska na večeru sve goste eventa na stolicama su dočekale poklon vrećice organizatora i njegovog tima sa poklon proizvodima partnera – vino, rakija, sir, pašta, voda sa okusom, pekmezići, zdravi sokovi, ……

Ulaz je bio moguć i besplatan samo ugostiteljima i turističkim djelatnicima uzvanicima partnera događaja, a uz Veleučilište ASPIRU u event su bile uključene i Ugostiteljske škole s ciljem promocije ugostiteljskih zanimanja.

Zahvalu vlasnik agencije Ricerca Mercato – Dantes Begić uputio je prema svim partnerima koji su pomogli projekt, izlagačima, govornicima i kuharima, hotelima domaćinima, gostima – uzvanicima koji su se odazvali u ovako lijepom broju. Posebnu – najposebniju zahvalu uputio je svojoj obitelji i svome timu koji su stali uz njega i nesebično se posvetili u ovom izazovnom vremenu ovom projektu Wine Vip Evenata.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close