Lifestyle

WhatsApp stiže na web, imamo li novi MSN?

Na WhatsAppovom blogu nedostatak verzije za korisnike iPhonea objašnjen je ograničenjima Appleove platforme, ali vjeruje se da bi i ona mogla biti uskoro dostupna. No, ako koristite neki od operativnih sustava putem kojih se može koristiti web verzija, samo trebate otići naweb.whatsapp.com, ali putem preglednika Chrome. Na naslovnici ćete pronaći QR kod koji trebate skenirati uz pomoć WhatsAppove mobilne aplikacije.

Nakon što skenirate kod, mobilna će se aplikacija upariti s web verzijom. To zapravo znači da je web klijent “produžena ruka” mobilnog uređaja – internetski preglednik samo prikazuje poruke koje se zapravo i dalje nalaze samo na mobilnom uređaju. Također, ako ugasite mobitel ili ako on iz nekog razloga nema pristup internetu, veza će se prekinuti i nećete moći koristiti verziju za računala.

Dolazak na web dugo je očekivan potez WhatsAppa, posebice jer neki njegovi konkurenti,poput Vibera, imaju ne samo web verzije, nego i nativne aplikacije za razne računalne operativne sustave. Nadamo se da će i WhatsApp ići u tom smjeru, ali i ovo je dobar početak – sada još samo čekamo web verziju za Appleovce.

Ovo nas podsjeća na ideju nedavno umrlog MSN-a koji je svojevremeno “žario i palio” svim računalima i bio jedan od glavnih alata za komunikaciju. WhatsApp koji je uvjerljivo aktualan, i ima ga većina smartphone zajednice, zasigurno će naći svoj veliki broj korisnika i na webu.

Tekst: netokracija.com/UL

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close