Tech

WhatsApp korisnici, OPREZ! Cyber prevaranti šire opasni virus

WhatsApp – Prijevara se brzo širi među korisnicima ove popularne aplikacije pa neki tvrde da su novu mogućnost poziva već isprobali.WhatsApp korisnici diljem svijeta na meti su ozbiljnih cyber-prevaranata, upozorava International Business Times.

Riječ je o masovnom širenju lažnih poruka korisnicima u kojima ih se poziva na testiranje nove mogućnosti poziva. Nakon što korisnik “nasjedne” i povede se za poveznicom koja mu je servirana, upućen je na stranicu na kojoj se nudi ispunjavanje ankete. Navodna anketa pak predstavlja poveznicu za preuzimanje aplikacije i softvera koji mogu sadržavati virus, odnosno opasan malware.

Stručnjaci su ovu prijevaru okarakterizirali kao ozbiljnu prijetnja jer mnogi korisnici jedva čekaju novu opciju uspostave poziva koja je najavljena za 2015. godinu. Prijevara se upravo zato i brzo širi među korisnicima ove popularne aplikacije pa neki tvrde da su novu mogućnost poziva već isprobali, što je nemoguće jer WhatsApp još nije objavio službeni datum predstavljanja.

Tekst: dnevno.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close