VijestiDruštvene mreže

WhatsApp će dijeliti vaš broj i druge podatke s Facebookom

WhatsApp i Facebook sada će dijeliti vaše podatke što uključuje i broj telefona, a WhatsApp navodi da žele testirati nove mogućnosti, dok bi Facebook mogao bolje nuditi prijatelje


WhatsApp je najavio u četvrtak kako uvode velike promjene u vlastitim pravilima korištenja kojima omogućuju da korisničke podatke dijele sa svojim vlasnicima – Facebookom. Odnosno, ovime bi tvrtke mogle slati poruke korisnicima WhatsAppa.

Još se u siječnju pojavio kod koji je pokazivao na mogućnost dijeljenja podataka između kompanija, a sada to postaje dio aplikacije, htjeli ili ne. Sigurno se može očekivati i burna reakcija raznih skupina koje će prigovoriti na razmjenu podataka među komunikacijskim divovima, ali i korisnika kojima je WhatsApp bio popularan upravo zbog toga što nije bio nametljiv i nije nudio reklame.

WhatsApp navodi da podatke moraju dijeliti kako bi testirali nove mogućnosti u sljedećim mjesecima, poput načina da komunicirate s tvrtkama koje su vam možda važne ili da vam se banka javi oko sumnjive transakcije te da je odgođen vaš let. S druge strane, ovako bi prema njihovim navodima, Facebook mogao lakše preporučiti ljude koji bi vam mogli biti prijatelji ili nuditi bolje oglase.

Promjenama postavki dijelit će se vaš telefonski broj, profilna fotografija i ime, online status i jeste li na vezi te kad ste posljednji put vidjeli i pročitali poruke, ali ne i njihov sadržaj.

Naravno, možete se i isključiti iz cijele ove priče. Kod prihvaćanja novih pravila morat ćete kliknuti da ste pročitali, a imat ćete i kontrolnu tipku kojom ćete moći isključiti vaš pristanak na dijeljenje podataka. Ako ste ih slučajno prihvatili, imat ćete 30 dana da se predomislite.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: pixabay.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close