Turizam

Vukovar: Napad na Guinessov rekord u spravljanju čobanca

Spravljanje najvećeg kotlića počelo je danas u 13 h, a službeni rezultati očekuju se u kasnim večernjim satima.


Ako dođete u Slavoniju, sigurno ćete htjeti probati pravi slavonski kulen, ali i čobanac. Priroda njegova spravljanja jest na otvorenom u bakrenim kotlićima i na prirodnoj vatri. U Vukovaru se danas pokušava srušiti Guinessov rekord baš u spravljanju čobanca. Spravljanje kotlića odvija se u sklopu manifestacije Tamburaški kirbaj.

U čobanac će biti utrošeno 1700 kilograma mesa, 300 kilograma luka i 4000 litara vode. Sve se odvija pod kuharskom palicom Denisa Oštrovića koji je ujedno i glavni odgovorni u ovom pothvatu.

Govoreći o zahtjevnosti spravljanja ovakvog kotlića navodi: ”Sama obrada mesa, obrada luka, povrća, znači začina do samog današnjeg dijela dok se začini, receptura nisu napravili na tu veliku količinu. Inače, ovo je najveći kotlić na svijetu što postoji i mi ćemo sad skuhat prvi u Hrvatskoj najveći kotlić.”

Spravljanje kotlića popraćeno je budnim okom Guinessovih promatrača, a službene informacije biti će dostupne u 22 h. Svi sretnici imat će mogućnost kupit porciju čorbnaca po simboličnoj cijeni od 10 kuna.

Video prilog pogledajte na linku.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: wikipedia,org

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close