ZnanostTechTurizam

Vrsta dupina na rubu izumiranja

Populacija dupina Maui, podvrste jedino prisutne u vodama Sjevernog otoka Novog Zelanda, pala je na manje od 50 primjeraka i znanstvenici traže da se poduzmu hitne mjere za njihov spas


Međunarodno povjerenstvo za kitolov (IWC) pozvalo je Novi Zeland da poduzme hitne mjere za spas od istrebljenja najrjeđe vrste dupina, izražavajući “veliku zabrinutost” za njezinu budućnost.

Populacija dupina Maui, podvrste jedino prisutne u vodama Sjevernog otoka Novog Zelanda, pala je na manje od 50 primjeraka.

Bez oštrih mjera, uključujući zabranu ribolova u njihovu staništu, znanstvenici strahuju da su ti dupini došli do točke iza koje nema povratka.

U izvješću objavljenom proteklog vikenda, IWC je ocijenio da ništa ili gotovo ništa nije učinjeno da se spriječi da ti dupini postanu “slučajni ulovi” industrijskog ribolova.

Pročitajte više na 24sata.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: ignitevitality.wordpress

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close