Zdravlje

Vrlo dobar razlog zašto zamrzavati limun

Limun je jedna od najzdravijih voćki na planeti. Krcat je hranjivim tvarima, a limunska kiselina pomaže nam u borbi protiv bakterija i virusa, no jeste li znali da zapravo kora limuna sadrži najviše vitamina i minerala dragocjenih za naše zdravlje? Kora svježeg limuna nije nimalo ukusna, ali zato postoji način na koji ćete je učiniti ne samo jestivom, već i ukusnom


Limun je izuzetno zdravo voće, no želite li iz limuna izvući zaista maksimum jedite ga – zamrznutog. Naime, najzdraviji dio limuna je njegova kora koja uvijek ostane neiskorištena. Zamrznete li limun, koricu ćete učiniti ne samo jestivom nego i ukusnom te će imati svježi okus citrus.

Kako najbolje zamrznuti limun? Narežite limun na kriške, stavite ih u vrećicu za zamrzavanje i pohranite u zamrzivač. Kada poželite pojesti krišku limuna jednostavno je izvadite iz zamrzivača i pojedite tako smrznutu. Limun, i korica i meso, na taj će način ‘pucati’ od osvježavajućeg okusa citrusa.

Evo koje ćete sve vitamine i minerale unijeti u organizam kada pojedete limun s koricom:

– vitamin C, B6, A i E
– folna kiselina
– kalcij
– bakar
– željezo
– cink
– magnezij
– kalij
– bjelančevine
– riboflavin
– niacin
– tiamina
– fosfor

Limun je nezamjenjivi saveznik u borbi protiv gripe i viroze, a limun je i sastojak prirodnog antibiotika kojeg vrlo lako možete napraviti sami.


 

Tekst: zadovoljna.dnevnik.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close